Slastni žar prilogi z mesno slanino

Natisni stran

SLASTNI ŽAR PRILOGI Z MESNO SLANINO


Sezona piknikov je v polnem teku. Pripravite popoln piknik z okusnima žar prilogama s katerima boste poskrbeli, da se bo na mizi našlo za vsakega nekaj. Postrežete ju k ostalim dobrotam z žara.

Za opisani prilogi potrebujte minimalno predpripravo, tako da se lahko v celoti posvetite pečenju mesa, ki je glavna zvezda piknikov.

 

ČEBULNI OBROČKI OVITI V MESNO SLANINO


Sestavine za 4 osebe:

200 g rezin pečene mesne slanine Mesnin Žerak

4 kose malo večje čebule

Priprava:
Pripravimo žar. Pazimo, da temperatura ne bo previsoka.  Čebulo olupimo in narežemo na približno 1 cm debele rezine. Rezinam odstranimo sredinsko plast, da dobimo obročke. Okrog čebulnih obročkov ovijemo rezine mesne slanine, lahko si pomagamo z zobotrebci. Obročke položimo na segret žar in jih pečemo približno 10 minut, da se zmehčajo. Slanina se mora hrustljavo zapeči.

Priporočam malo debelejše rezine slanine, v nasprotnem primeru, se vam bo slanina zažgala preden se bo čebula znotraj zmehčala.

 

KROMPIRJEVA NABODALA Z MESNO SLANINO


Sestavine za 4 osebe:

200 g pečene mesne slanine Mesnin Žerak

500 g mladega krompirja

sol

oljčno olje

Priprava:
Krompir očistimo in ga kuhamo v vodi 15 do 20 minut. Ohlajenega narežemo na kolobarje, ki jih rahlo posolimo. Mesno slanino narežemo na rezine. Na lesena nabodala izmenično nabadamo rezine slanine in kolobarje krompirja. Pokapamo z oljem in spečemo na žaru (nad ogljem). Med pečenjem jih nekajkrat previdno obrnemo, da se enakomerno zapečejo.

Dober tek vam želijo Mesnine Žerak, d.o.o., Rogatec!